Upoznajte naš novi dom

U subotu, 22.marta, tačno u podne okupićemo se po prvi put na novoj, većoj parceli.

Posle perioda neizvesnosti zbog neočekivanih okolnosti koje su nas pogurale dalje, ulazimo u period rasta: Veća parcela će nam omogućiti da primimo nove članove-baštovane. Još jedan kuriozitet neplanirane promene je da smo uspostavili saradnju sa mesnom kancelarijom Slanci i lokalnom školom koji nam sada pružaju punu podršku.

Bastaliste_novi_korov

Novi početak, novi korov

Istorija parcele kaže da ju je dobronamerni čiča bez potomaka ustupio na upotrebu školi u Slancima, a parcela se vodi na ime bočnog potomka čiče. Posle razgovora sa direktorkom škole, sekretarom mesne kancelarije u Slancima i upoznavanjem svih čičinih potencijalnih naslednika sa našim planovima, potpisali smo trogodišnji Ugovor o ustupanju poljoprivrednog zemljišta na korišćenje.

Bastaliste-cicin_naslednik

Milan, naslednik čiče koji je plac poklonio školi

Zemlja nije obrađivana skoro 20 godina što je čini “devičanskom” i pogodnom za organsku poljoprivredu. I tako, pade prvi otkop koji nas je uverio da je zemlja novog Baštališta idealna za naše namere, a da je naša dužnost da je takvom i ostavimo.

Bastaliste_prvi_otkop

Prva lopata

Milan, čičin naslednik je uveren da ćemo u saradnji sa đacima škole i mesnom kancelarijom ostati na ovoj parceli i duže od tri dogovorene godine. Ako je sudeći po bubamari koja se pojavila, ne sumnjamo u to.

IMG_3705

Dobrodošlicu Baštalištancima poželela bubamara

Vidimo se onda u subotu!

Upustva za dolazak možete videti na stranici “Posetite nas