Traže se baštovani!

Baštalište prima nove članove!

Vredne ruke naših baštovana napravile su još 3 nove parcele čime je kapacitet Baštališta u Slancima uvećan na ukupno 20 parcela. Zato pozivamo one koji bi sa nama u nove baštovanske poduhvate da nam se priključe.

gardeners wanted

Članom Baštališta smatra se osoba ili osobe koje su odgovorne za jednu parcelu tokom sezone, slaže se i postupa u skladu sa usvojenim Pravilnikom ponašanja, ulaže u zajedničko održavanje i materijal. Za godišnju članarinu dobijate na upotrebu parcelu, sistem za navodnjavanje, vodu, alat, deo potrebnog semena i rasada.

Jednom rečju, Baštalište nudi priliku urbanim građanima da na parcelama od 45kv gaje zdravo povrće za sopstvene potrebe po organskim principima, koristeći zajednički alat i iskustvo starijih baštovana.

Idealan baštovan mora da brine o onome što jede, stalo mu je/joj do zajednice u kojoj učestvuje i razume da je Planeta naše najveće bogatstvo te da je moramo čuvati na svaki mogući način. Proizvodnja sopstvene hrane štedi novac (uvećava kućni budžet) i rekreira vas na čistom vazduhu.

Za više informacija i prijavu, pišite na bastaliste@wwoofserbia.org. Prijave primamo do petka, 19.juna u 17h posle čega ćemo prijavljene obavestiti o tačnom terminu za posetu i razgovor.

Dnevni volonteri su i dalje dobrodošli, a naše aktivnosti možete pratiti i putem mailing liste.