Prva radionica u novoj sezoni

Isplanirajte samostalno svoju baštu/leju/balkon i odnegujte zdrav rasad posle radionice koju održavamo u četvrtak, 12.marta u 19h.

Lukac, salatice, spanać i drugo povrće posejano jesenas promalja se polako u lejama Baštališta. Sa prvim zracima sunca, prsti svrbe, noge bi u baštu – ko će dočekati da ispratimo nepredvidivu baba-Martu!

Da se pripremimo za sezonu, vreme je za setvu u plastičnim čašama, kartonskim kutijama, tetrapakovima – sve što može na prozor! A šta sejati i kako, saznajte na našoj radionici.

BeFunky_Chromatic_1.jpg

Dođite da planiramo svoje baštice, igrajući se makazama i olovkama: ko se sa kim voli/sadi, a ko ne, koliko paprika možete posaditi na dužnom metru leje, koliko paradajzova. Naučite još kako ušuškati semenku da nikne, kako je hraniti, ojačati da izraste u zdrav rasad koji će bez problema preživeti presađivanje iz topline stana u prolećnu leju.

zarad.jpg

Cilj nam je da posle 2h koliko traje radionica odete kući ohrabreni da sami možete napraviti rasad za svoje bašte, terase, balkone čime činite prvi korak ka uspešnom uzgoju zdrave hrane za sopstvene potrebe.

Radionicu vode volonteri (ne stručnjaci!) po GetGrowing metodologiji koja je osmišljena za potpune baštovanske početnike.

Cena radionice za zainteresovane je 300 dinara, bepslatno za članove Baštališta. Učesnici radionice dobijaju na poklon ilustrovanu kolor brošuru sa savetima za gajenje najrasprostranjenijeg povrća kod nas.

Broj mesta je ograničen. Rok za prijavu je sreda, 11.mart u podne. 

Radionica se održava u prostorijama u centru Beograda.

job_prijavise2