Kreiraj svoju organsku bašticu

Pozivamo vas na radionicu planiranja organske bašte i pripreme rasada u sredu, 31.januara. 

Proizvodnja sopstvene hrane nije bauk kako se čini na prvi pogled. Ako su to mogle naše bake i deke pre 100ak godina, možemo i mi danas. Obilje dostupne literature na Internetu može da zbuni početnike. Iskusni proizvođači i eksperti često upotrebljavaju stručne termine čime dodatno otežavaju posao. Zato smo pripremili sadržajnu, ali sažetu radionicu koja će vam svakodnevnim jezikom otkriti misteriju planiranja organske bašte i proizvodnje rasada.

Tokom 2 sata, bićete u prilici da saznate:

  • Šta je to plodored, zašto je važan i kako ga primenjivati
  • Osnove kombinovanja kultura
  • Kako da odnegujete rasad u kućnim uslovima
  • Kako i kada da sejete / sadite na otvorenom
  • Posejete i ponesete kući svoju prvu biljku.
  • Malo priče, mnogo interakcije i praktičnih primer što posebno pogoduje potpunim baštovanskim početnicima.

 

Cilj radionice je da se polaznici ohrabre da uplove u avanturu zvanu proizvodnja povrća zdravog za čoveka i planetu na bilo kojem dostupnom mestu: bašti, terasi, balkonu itd.

Radionica se održava u sredu 31.januara od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić ili na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu”. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena radionice je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno. 

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 29.januara u podne. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.

Ovom radionicom otvaramo ovogodišnji ciklus radionica u oblasti proizvodnje hrane i zdravih stilova života namenjenih deci i odraslima. Postanite i vi naš baštaoničar prijavom svoje radionice putem linka za prijavu baštaoničara.