Kompostiraj – Organic ostaci za organic baštu

Spremili smo za vas novu radionicu na kojoj ćete saznati kako da umesto kontejnera korisitite kompostište. Radionica će se odžati u sredu 28.02. od 18h.

Ostaci iz domaćinstva mogu imati višetruku korist u vašoj bašti.

Kompostiranje je jedan od načina kako da ostaci iz domacinstva budu od koristi. Primenjv kako u manjim, tako i u većim baštama, kao i u urbanom baštovanstvu, kompostiranje organskih ostataka iz domaćinstva postaje redovna pojava, a kompostište kao nova „dekoracija‘‘ u našim baštama. Primena agro metoda i podizanje bašte ne mora biti nedostižna i teška nauka. Unapređenje vaše bašte je vrlo moguće, sa malo vaše motivacije i naizgled komplikovane agro metode i tehnologija proizvodnje može se naučiti. Zato smo pripremili radionicu na kojoj ćemo razumljivom terminologijom i primerima iz prakse predstaviti pojam kompostiranja, tako da svim učesnicima i baštovanima bude razumljiv.

Tokom dva sata, imaćete mogućnost da saznate:

  • Šta je to kompostiranje, zašto je bitno i zašto je korisno
  • Na koji način se kompostiranje izvodi i kako ga primeniti u baštovanstvu
  • Koja hraniva za usev su dostupna u kompostu
  • Da li je moguće kompostirati u urbanom ambijentu/stanu


Cilj radionic
e je da se učesnici kroz druženje, razgovor, razmenu informacija upoznaju sa pojmom kompostiranja i počnu sa primenom u predstojaćim prolećnim radovima u svojoj bašti.

Naša predavačica je Ivana Trifković, Master Inženjer poljorpivrede za oblast biljinih nauka, sa iskustvom u radu u različitim oblastima agronomije na nacionalnim i internacionalnim projektima, a takođe je i savetodavac za poljoprivredni standard GlobalGAP.

Radionica se održava u sredu 28.februra od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite  na na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena radionice je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 26.02 u podne. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da je uplata nepovratna u slučaju odustajanja i da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.