Jestive i lekovite biljke u proleće

Pozivamo vas na radionicu jestivih i lekovitih biljaka koje rastu u proleće, u sredu 25.aprila od 18h u InCentru.

Vreme je za prolećnu trpezu!

Proleće je pravo vreme da probudite svoj organizam, osvežite ga i nahranite ga novim sokovima. Reč je o ukusnim i lekovitim biljkama od kojih možete pripremiti salate, supe, čorbe, variva, pite. Znate li koje su prolećne biljke koje vam mogu ulepšati i obogatiti trpezu? Mi vam nudimo samo neke od njih: jagorčevina, plućnjak, gavez, beli i crni slez, kopriva i mrtva kopriva, muška i ženska bokvica, podbel, malačak, dobričica, šumska jagoda, kamilica, sremuš itd.

Radionicu će održati Nevenka Kljajić, sa svojim prijateljem Dobrivojem koji se bavi sakupljanjem bilja skoro 30 godina. Nevenka je po formalnom obrazovanju farmaceut, ali se u međuvremenu okrenula fitoterapiji, proučavanju kineske tradicionalne medicine o čemu će biti reči u kontekstu prolećnih lekovitih biljaka.  Bavi se ći gongom i planinarenjema, ali je nakon povrede kolena otkrila da joj boravak na planini i sakupljanje bilja mnogo vise prija. U šali voli da kaže da joj je deda Dejvid Belami.

Fokus radionice će biti priča o navedenim biljkama, učesnici radionice će videti na licu mesta kako one izgledaju i saznati kada i gde mogu da se nabave. Ukazaćemo na neke moguće zamene, govoriti o lekovitom dejstvu i hranljivim svojstvima. Ponudićemo vam i recepte i ukazati na moguće neželjene efekte.

Očekujemo vas na radionici 25.04.2018. godine u 18h u prostorijama InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu Jestive i lekovite biljke u proleće” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 23.aprila do kraja dana. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.