Biljke u vrtu ~ tips and tricks

Rezervišite sredu 18.april od 18h za upoznavanje sa savetima i trikovima za kreiranje i ulepšavanje vašeg vrta.

Vodimo vas u svet drveća i žbunja, perena i sezonskih cvetnica sa ciljem da vas podržimo da napravite i negujete vašu malu oazu.

Tokom dvočasovne radionice, imaćete priliku da se upoznate sa biljnim vrstama, sa osnovnim principima oblikovanja vrta, kombinovanja vrsta, izbora sadnog materijala i pravilima sadnje i nege biljaka nakon sadnje. Teorijski deo radionice će odgovoriti na pitanje kako kombinovati biljke u vrtu tako da čine skladnu i harmoničnu celinu, da prijaju oku i ostalim čulima, da lepo napreduju u senci i na svetlu, na vlažnom i na dobro dreniranom zemljištu.

U drugom, praktičnom delu radionice proći ćemo kroz korake premeravanja vrta, analize postojećeg stanja, osmišljavanja vrta, izbora vrsta, odabira i nabavke sadnog materijala, pravila sadnje drveća i žbunja, održavanja biljaka nakon sadnje.

Radionicu će, po prvi put, održati dve predavačice, pejzažne arhitektice Slavica Čepić i Senka Bogavac. Slavica se nekoliko godina bavi projektovanjem parkova, vrtova i drugih otvorenih prostora. Pored toga, bavi se istraživanjem urbanih bašta i proizvodnje hrane u gradu. Senka osmišljava i realizuje zelenilo u enterijerima, dizajnira i pravi saksije od keramike i alubonda i organizuje radionice malog vrta.

Očekujemo vas na radionici 18.04.2018. godine u 18h u prostorijama InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu Biljke u vrtu” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 16.aprila do kraja dana. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.