U skladu sa prirodom – Uvod u permakulturu

Pozivamo vas na uvodno predavanje o permakulturi u ponedeljak 12.februara u 18h.

Na radionici ćete imati priliku da čujete šta je to permakultura i na kojim principima počiva. Naučićete neke od osnovnih koraka permakulture, a svi oni imaju za cilj da postavite baštu ili imanje tako da sa što manje unosa energije izvana i što manje zahvata dobijete najveće moguće prinose i stvorite jednu samoodrživu i samoobnovljivu zajednicu (baštu ili imanje).

Evo nekih osnovnih koraka:
  •  Čitanje krajolika – cilj je da naučite kako da se u krajolik uklopite, a ne da krajolik prilagođavate sebi
  •  Malčiranje i kompostiranje – zašto su multifunkcionalni i kako da ih pravilno vršite
  •  Pravljenje zamki za sunce, vetrobrana, akumulacija vode – prirodni resursi vaši pomoćnici u baštovanstvu
  •  Prirodni ciklusi i niše – šta je to red, a šta haos i nered u prirodi i kako nam to znanje pomaže da budemo   dobri permakulturni dizajneri
  •  Koja je najbolja pozicija za baštu i koji oblik moje bašte će pospešiti njene prinose?

Ukoliko već imate baštu ili imanje, bilo bi dobro da dođete sa nacrtanim imanjem (na  A4 papiru i oznakama strana sveta), pa ćete moći nešto od naučenog odmah da ucrtate i primenite u grubim crtama na dizajniranju vašeg imanja.

Naš predavač je Nataša Vukićević, članica Udruženja permakulture Srbije i osnivač Udruženja Roditeljstva Novog doba. Nataša je završila osnovni kurs permakulture u trajanju od 72h, kod predavača iz Hrvatske Karmele Kiš. Kurs je organizovalo Udruženje permakulture Srbije.

Radionica se održava u ponedeljak 12.februara od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci na broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena radionice je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do petka, 9.februara do kraja dana. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da je uplata nepovratna u slučaju odustajanja i da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.