Kreiraj svoju organsku bašticu #2

Pozivamo vas na radionicu planiranja organske bašte i pripreme rasada u sredu, 21.marta.

U januaru smo održali radionicu Kreiraj svoju organsku bašticu, ali smo zbog velikog interesovanja odlučili da je PONOVIMO! Hvala vam na tome!

Proizvodnja sopstvene hrane nije bauk kako se čini na prvi pogled. Ako su to mogle naše bake i deke pre 100ak godina, možemo i mi danas. Obilje dostupne literature na Internetu može da zbuni početnike. Iskusni proizvođači i eksperti često upotrebljavaju stručne termine čime dodatno otežavaju posao. Zato smo pripremili sadržajnu, ali sažetu radionicu koja će vam svakodnevnim jezikom otkriti misteriju planiranja organske bašte i proizvodnje rasada.

Tokom 2 sata, bićete u prilici da saznate:

  • Šta je to plodored, zašto je važan i kako ga primenjivati
  • Osnove kombinovanja kultura
  • Kako da odnegujete rasad u kućnim uslovima
  • Kako i kada da sejete / sadite na otvorenom
  • Posejete i ponesete kući svoju prvu biljku.
  • Malo priče, mnogo interakcije i praktičnih primer što posebno pogoduje potpunim baštovanskim početnicima.

 

Cilj radionice je da se polaznici ohrabre da uplove u avanturu zvanu proizvodnja povrća zdravog za čoveka i planetu na bilo kojem dostupnom mestu: bašti, terasi, balkonu itd.

Radionica se održava u sredu 21.marta od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić ili na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu Kreiraj svoju organsku bašticu#2”. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena radionice je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 19.marta u podne. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.