Bašte na terasi

Rezervišite sredu 9.maj od 19h za priču o bašticama na terasi, balkonu ili krovu. 
Ako živite u gradu, a imate neopisivu želju da se bavite baštovanstvom, budite bez brige – rešenje za vas je urbano baštovanstvo. Ne treba vam velika površina zemlje da biste imali zdravo povrće na dovhvat ruke. Dovoljno je imati terasu, balkon ili krov, par saksija, zemlju, malo sunca, malo vode i avantura sadnje može da počne.

“Bašte na terasi” je radionica za potpune početnike kojima povrće zauzima glavno mesto u ishrani, koji žele da znaju šta jedu i odakle hrana dolazi, a nemaju vremena/prostora i uslova da uzgajaju hranu na većoj površini. Ovog puta usmeravamo fokus isključivo na mini bašte, koje se najčešće uzgajaju u urbanim sredinama. Dozvolite da vam pokažemo najbolje tehnike i varijetete povrća i začinskog bilja koje možete lako uzgajati na svojoj terasi i koristiti ih za salate, potaže, čajeve ili smoothi-e. Vaš balkon će u tom slučaju postati mesto opuštanja i uživanja, a biljke najbolje prijateljice sa kojima provodite kvalitetno vreme.

Na ovoj radionici naučićete:
  • Osnovna pravila baštovanstva na terasi
  • Koje veličine i vrste saksija možete koristit
  • Korišćenje supstrata
  • Koje kulture možete gajiti u saksijama
  • Kad i koliko zalivati i đubriti


Radionicu vodi Maja Bogdanović, dugogodišnja bio-baštovanka. Povrtarstvom i semenarstvom se bavi od 2011. godine, a nakon dvogodišnjeg volontiranja na farmama u Srbiji i Nemačkoj završava profesionalnu edukaciju za biodinamičko povrtarstvo i semenarstvo. Entuzijasta i zaljubljenik u prirodu, stare sorte povrća i neobične biljke.

Očekujemo vas na radionici 09.maja 2018. godine u 19h u prostorijama InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena radionice je 500 dinara ukoliko platite na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu Bašta na balkonu” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do utorka, 8.maja do kraja dana. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.