Prva radionica premašila očekivanja

Interesovanje za prvu radionicu u novoj sezoni premašilo je sva očekivanja Baštalištanaca!

11072236_10205828984221934_421654799_n

Za radionicu Planiranje bašte, prijavilo se više od 70 zaintereosvanih od čega je njih 50 pohađalo istu i to u dva termina: četvrtak i petak.

Prvobitna ideja je bila da nove članove Baštališta koji nam se pridružuju u sezoni pred nama upoznamo sa osnovama planiranja leja i pravljenja rasada. Bez prevelikih ambicija,  odlučili smo da pozovemo i druge zainteresovane početnike i entuzijaste u baštovanstvu da nam se pridruže u učenju kako bi se i sami ohrabrili da se upuste u baštovanske vode ili unaprede postojeća znanja i veštine.

Nekako u isto vreme iz štampe je izašla i brošura „Jedna opština jedno Baštalište“ koja nudi jednostavne i praktične savete o organskom uzgoju povrća po skraćenoj GetGrowing metodologiji pa su radionice bile zgodna prilika da se zainteresovani upoznaju sa istom.

Polaznici radionica bili su jako radoznali: Osim što su otišli kućama naoružani osnovnim znanjem o plodoredu, lejama, negovanju semena i uzgoju rasada, čuli su dosta i o samom Baštalištu, kao i konceptu gradskih baštenskih zajednica. Verujemo da smo posadili više od semena – verujemo da smo posadili nadu da ima sve više sugrađana/ki koji/e uzgajaju svoju hranu i brinu o sredini u kojoj živimo. Zato smo dvosatno druženje i završili simboličnom sadnjom semena bosiljka, rukola, čerija, tikvica..