Peticija

Bastaliste-Jedna_opstina...U okviru građanske inicijative koju smo pokrenuli, pozivamo vas da podržite Zahtev koji ćemo uputiti gradu Beogradu u kojem tražimo da se na prostoru grada Beograda odredi odgovarajuće zemljište za osnivanje baštenske zajednice što pre.

Na ovaj način želimo da dokažemo i pokažemo realnu potrebu nas građana da se rado udružujemo u baštenske zajednice i na taj način vodimo računa o svom i zdravlju svojih najbližih, negujemo prirodu i jačamo lokalnu zajednicu. Želja nam je da naš glas dopre do gradskih vlasti i da zatim zajedno utičemo na pozitivne promene kako bi se Beograd razvijao u smeru mesta za život po meri čoveka i prirode.

U ime svih nas i naše dece, udruženja građana “Ama – Centar za negu čoveka i prirode” i “Beogradski festival cveća” kao pokretači Baštališta, pozivaju Vas da potpišete online peticiju.

70 thoughts on “Peticija

 1. Pridružujem se zahtevu koji će biti upućen Gradskim vlastima.

 2. Ovo je lepa inicijativa i ja je podrzavam! Pozdrav!

 3. Takodje se pridruzujem i podrzavam. Sirim ovu informaciju medju svojim prijateljima.

 4. И ја сам за ротквице-подземне трешњице

 5. Vrlo korisna inicijativa a Beogradu i svim građanima neophodna, potpomognimo prirodu i ona ce nam uzvratiti lepotom i divnim plodovima! Podržavam snažno!!

 6. Da! Za bašte! Da sve ulice pretvorimo u bašte, a da saobraćaj za automobile ide oko grada i ispod grada (metro). Ovako će voziti baš ko mora, postoji metro za brzo i lako stizanje, a bašte da nam budu svuda!

 7. Da! Da nam ulice budu bašte, a da saobraćaj ide oko grada za automobile i ispod grada za metro. Ovako će voziti baš ko mora, a i ti izduvni gasovi neće biti u gradu, a metro će obezbediti da se lako i brzo stiže bez zagađenja. S druge strane, imaćemo ulice pune bašte, prirodne hrane i kisonika za disanje!

 8. Communal gardens ili gradske (javne) baste – nisam sigurna koja bi rec na srpskom najbolje odgovarala tom nazivu – trebalo bi da postoje i u Beogradu i drugim vecim gradovima Srbije.

 9. Pingback: Baštalište
 10. Podržavam inicijativu da se uputi zahtev grade Beograde da pronađu lokacije za bašte.

 11. Придружујем се захтеву за стварање Баштенске заједнице .

 12. Apsolutna podrska svemu sto je u skladu sa prirodom i dobrom energijom. Puno je ljudi u Beogradu koji su zaboravili da svi mi IPAK zivimo na planeti Zemlji i da nas je ona stvorila, pa bismo mogli i da joj se cesce na tome zahvalimo, npr. negovanjem lepih i nekontaminiranih stvari…..

 13. Želim da moj grad bude lepše i zdravije mesto za život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *