Vikend za nama

Proteklog vikenda uspešno održan “Dan otvorenih vrata” za nove članove Baštališta. Istog dana, gostovali smo u jutarnjem programu N1 televizije “Novi Dan”.

U okviru poziva za nove članove Baštališta prijavilo se 38 zainteresovanih. Oni, članovi iz prošle sezone i drugi zainteresovani posetili su Baštalište u nedelju. Predstavili smo Baštalište kroz vreme i naše planove za narednu, četvrtu sezonu postojanja. Zainteresovani da se učlane upoznali su se sa svojim pravima i obavezama posle čega su članovi iz prošle sezone intervjuisali i primili nove članove. Podelili smo 18 parcela od ukupno 21 i dobili smo 14 novih Baštalištanaca. Preostale 3 parcele biće podeljene tokom sledeće nedelje.

Nešto ranije, na poziv Marije Antić, autorke dokumentarnog filma “Urbani farmeri“, gostovali smo u jutarnjem programu N1 televizije “Novi Dan”. Objasnili smo zašto je važno da postoje baštenske zajednice u gradovima i još jednom apelovali na gradske vlasti da prepoznaju ovaj koncept na korist i zadovoljstvo svojih građana koje predstavljaju.

U Baštalištu su u toku radovi na ograđivanju pojedinačnih parcela što je novina u odnosu na sve dosadašnje sezone. Radovi će biti završeni do kraja nedelje posle čega će biti održana uvodna radionica planiranja bašte za članove Baštališta.