Traže se novi Baštalištanci!

Pregrupisali smo redove i shvatili da neki članovi kreću u veće baštovanske avanture. Ovo je prilika za neke nove Baštalištance da se oprobaju u sezoni 01.mart – 01.novembar 2016.

Baštalište je prva baštenska zajednica u Srbiji po modelu “community gardens” koje postoje u mnogim svetskim metropolаmа poput Berlinа, Pаrizа, Nju Jorkа i Hаvаne. Nalazimo se u Slаncimа, 9 km od centrа Beogrаdа gde gajimo povrće zа sopstvene potrebe po orgаnskim principimа, ali se i družimo. Rad Baštališta finansiramo iz članarina naših baštovana. Baštalištem upravljaju dva volontera-koordinatora.

Sada smo u prilici da primimo nove članove za predstojeću sezonu!

Biti član Baštališta znači raspolagati ograđenom parcelom od oko 40ak kvadrata u okviru Baštališta, ove godine u periodu mart-oktobar. Članovi gaje jednogodšinje kulture, a svi plodovi koje odneguju su za njihovu ličnu upotrebu. Uz parcelu, članovi koristi i sve druge resurse Baštališta:

 • sistem za navodnjavanje kap-po-kap
 • ručni alat
 • vodu
 • 5 bala slame po parceli.

 

Članovi još dobijaju i:

 • održavanje zajedničkog prostora Baštališta
 • besplatno prisustvo seriji od 11 radionica tokom sezone.

Osim navedenog, tokom leta je planirano uređenje dečjeg igrališta od recikliranih materijala i izgradnja nove kućice za alat.

Član Baštališta plaća godišnju članarinu. Cena članarine za sezonu 2016. iznosi 150 eur i koristi se isključivo za uređenje i navodnjavanje Baštališta. Članarina se plaća u celini ili u ratama:

 1. rata 80 eur, plaća se do 01.marta prilikom potpisivanja ugovora i pre početka radova,
 2. rata 40 eur, plaća se do 01.maja,
 3. rata 30 eur, plaća se do 01.jula.

Za zainteresovane baštovane, organizujemo Dan otvorenih vrata u Baštalištu kako bi se upoznali sa terenom, svojim obavezama i pravima i iz prve ruke saznali iskustva starijih članova. Dan otvorenih vrata se održava 28.februara od 14-17h.

Procedura Prijave za članstvo

 1. korak – Popunite ONLINE PRIJAVU
 2. korak – Posetite Baštalište na Dan otvorenih vrata 28.februara u 14h.
 3. korak – Posle obavljenog intervjua, komisija koju čine članovi Baštališta iz prethodne sezone donosi finalnu odluku o prijemu.
 4. korak – Uplata članarine i potpisivanje Ugovora o članstvu.

Srećno i dobro nam došli u Baštalište 2016!