Radionica samoniklog i lekovitog bilja #2

Zbog velikog interesovanja, 19.maja ponavljamo radionicu samoniklog i lekovitog bilja, ali sada sa nekim novim biljkama.

Nismo ni znali da imamo toliko jestivog samoniklog bilja u Baštalištu!

Radionica samoniklog i lekovitog bilja sa Mirjanom Petrović, autorkom Sunčeve trpeze, izazvala je veliko interesovanje među našim članovima i uopšte. “Ja volim da hodam u prirodi. Potpuno je bilo besmisleno da sa sobom vučem kilograme hrane više desetina kilometara. Pa i da sam htela, ja nisam dovoljno jaka za to. Tako sam počela da se interesujem za jestivo samoniklo bilje. Sada, kada krenem u šetnju, ponesem samo flašicu ulja.”, inspirisala je Mirjana polaznike.

“Priroda ima svoje cikluse: proleće-leto-jesen-zima. U svakom od njih, raste biljka koja olakšava glavobolju, leči prehladu, pa čak i rak. Zato ja skoro da ne sušim i skladištim biljke. Dovoljno mi je što ih prepoznajem pa ih mogu uvek naći. Cilj čoveka treba da bude da se uskladi sa tim ciklusima. Tada će živeti zdravije i osećati se mnogo bolje.”

Mirjana je upoznala učesnike radionice sa maslačkom, živom koprivom, mišjakinjom, mrtvom koprivom i još mnogim drugima biljčicama prijatnog ukusa. Uživali smo u druženju, ukusnoj i hranljivoj salati i inspirativnim pričama o pojedinalnim samoniklim biljkama koje život znače.

Osim što su mnogi pitali kada ćemo ponoviti ovu radionicu, i sama Mirjana je želela da se vrati u Baštalište: “Mnogo vam je lepo ovde. Napravili ste pravu malu oazu za one koji nemaju mnogo prilika da izađu iz grada. Volela bih da održim još jednu radionicu, jer već za par nedelja ćete imati neke nove biljke. Šteta da ih ne prepoznajete.”

Prijave za Radionicu samoniklog i lekovitog bilja #2 primamo na linku.

Cena radionice je 1.000 rsd, na licu mesta 1.500 rsd. U slučaju odustajanja ili sprečenosti, uplate ne refundiramo. Da rezervišete svoje mesto, potrebno je da uplatite celokupan iznos zaključno sa 18.majem. Uplatu možete izvršiti na jedan od dva načina:

  • Uplatnicom na račun Ama Centra br.205-200943-17 u Komercijalnoj banci AD Beograd
    ili
  • PostNetom na ime Marina Ristić, broj mob. 064.301.38.30

 

Radionica se održava u subotu, 19.maja sa početkom u 10h.

U nastavku pogledajte slike sa prethodne radionice.