Put do nezavisnog domaćinstva – iskustvo “Zelenacija”

Pozivamo vas na interaktivno predavanje o stvaranju nezavisnog domaćinstva u sredu 28.marta od 18h.

Ako vas je ikada zanimalo kako u stvarnosti izgleda prelazak iz grada u divlju prirodu, dođite da poslušate priču Mare i Aleka. Napustili su Beograd 2016. godine, kupili imanje u istočnoj Srbiji, sagradili kuću od slame, posadili voćke i sada se nalaze na pola puta svoje višegodišnje staze ka nezavisnom domaćinstvu. Ako zvuči kao bajka ili nemoguća misija,verujte da je od svega po malo!

Čućete o njihovim planovima, izazovima kao i raznim “alatima” kojima se služe na njihovom imanju:

-Permakulturni dizajn
-Prirodna gradnja
-Skupljanje kišnice
-Kompost i biofiltracija vode
-Sadnja polikultura

Predavanje traje 2 sata. Tokom prvog dela upoznaćete se sa njihovim iskustvom kroz slike i priču. Drugi deo je planiran za otvorenu diskusija gde možete da pitate šta vas zanima o njihovom načinu života i sistemima koje su primenili na imanju.

Aleksandar i Mara su nekadašnji turistički radnici i putnici, koji su odlučili da svoj zajednički život nastave bliže prirodi i da postanu majstori svog života. Motiviše ih čist vazduh, zdrava hrana i mir dok rade na razvijanju njihovog održivog imanja. Znanje stiču iz kurserva, knjiga, starih priča i metoda “probaj pa ako uspe”. Bacite pogled na njihovu priču.

Radionica se održava u sredu 28.marta od 18-20h u prostoru InCentra, Cara Lazara 5-7.

Cena  je 500 dinara ukoliko platite  na na račun Ama Centra u Komercijalnoj banci broj 205-200943-17 sa naznakom “Za radionicu” ili PostNetom na broj telefona 0643013830 na ime Marina Ristić. Ukoliko plaćate na licu mesta, cena je 700 dinara. Za članove Baštališta i WWOOF-a učešće je besplatno.

Prijavljivanje je obavezno i to putem linka (klikni ovde), najkasnije do ponedeljka, 26.03 u podne. Broj mesta je ograničen. Molimo vas da imate na umu da je uplata nepovratna u slučaju odustajanja i da garantujemo mesto samo onima koji su platili unapred.