Delikatesni ponedeljak

Prikupljamo sredstva za izgradnju paviljona za održavanje radionica. Hajde da zajedno „ohranimo grad“! Sve što treba da uradite je da dođete na večeru i uživate.

Pridružite nam se 19.juna na Delikatesnom ponedeljku kada ćemo za vas pripremati jela sa prvim plodovima ovogodišnje berbe iz Baštališta. Povrće je po malo rupičasto, ali neprskano i ukusno! Odlična prilika da se upoznamo i razmenimo ideje o tome kako da Beograd bude „jestiviji“.

Prihod od događaja ćemo uložiti u izgradnju paviljona za održavanje radionica u Baštalištu pa vas molimo da povedete bar još jednog prijatelja. Cena obroka je 150,00rsd, a možete birati između dva menija:


 

MENI I:

  • Baštovanska čorba od povrća sa krutonima
  • Detox zeleniš salata sa semenkama
  • Baš kolač sa našom lavandom

 


 

MENI II:

  • Penne “Baštalište” sa pestom od blitve i oraha
  • Detox zeleniš salata sa semenkama
  • Baš kolač sa našom lavandom

 


 

Pre samog početka večere premijerno će biti prikazan serijal kratkih dokumentarno – obrazovnih filmova „Baštarenje – priče o gradskom baštovanstvu“, s početkom u 18h.

Događaj se održava u Kulturni Centar GRAD, Braće Krsmanović 4 i počinje u 19h.

Baštalište je zajednica urbanih baštovana koja je 2013. uspostavila zajedničku organsku baštu na samo 10km od centrа Beogrаdа. Širi okvir Baštališta podrazumeva podizanje svesti stručne, političke i opšte javnosti o značaju i koristi baštenskih zajednica, kao i njihovu promociju kao alata za ekološki, ekonomski, socijalni i zdravstveni razvoj gradova.