Baštalište postavilo rekord “Delikatesnog ponedeljka”

Sa skoro 200 pojedenih večera, Baštalište postavilo rekord “Delikatesnog ponedeljka” ove godine.

Delikatesni ponedeljak u Kulturnom centru “Grad”, 16.oktobra bio je obojen u žuto, narandžasto, a mirisao je na bundeve i lavandu. Posle uspešno održanog Delikatesnog ponedeljka u junu (pogledaj video ovde), članovi Baštališta su ponovo kuvali za sve ljubitelje zdrave, lokalno gajene hrane. Ekipa je pažljivo planirala svaki detalj te je okupljanje počelo još oko 15h. Od tada pa do početka služenja, seckalo se, gulilo, smejuljilo i družilo. Projice, kolači su složeni na tanjire, kašike i činijice postavljeni. Postavili smo i štand sa informacijama o nama i prijavi za dolazeću sezonu.

Prvi posetioci su polako počeli da pristižu već oko 18h. Kako su jesenjski sataraš i potaž od čarobne bundeve bili pod kontrolom, krčkajući se i šireći miomirise, ekipa je mogla da deli svoja baštovanska iskustva sa gostima.

U tačno 19h, počeli smo da služimo najavljena 2 menija. Iako smo sada imali iskustvo i bili super organizovani, brzo se formirao red onih koji bi da probaju sezonske specijalitete. Serviranje je teklo uz objašnjavanje razlike između vegetarijanskog i veganskog menija, te zašto je naš kolač od lavande tako poseban.

Oko 20h smo se i zvanično obratili posetiocima, iznoseći našu priču i viziju budućnosti.

 

Svetski Dan hrane koji je bio povod za Delikatesni ponedeljak pod nazivom “Baštalište ponovo kuva za vas”, okupio je više od 200 posetilaca. Prema rečima uprave KC Grad-a, Baštalište je postavilo ovogodišnji rekord “Delikatesnog ponedeljka” koji se svake nedelje održava.

S tim u vezi, hvala svim posetiocima na poverenju i dobroj atmosferi te večeri. Hvala sadašnjim i prošlim članovima Baštališta koji su seckali, kuvali, pekli, mesili, servirali, prali sudove, i podržali na bilo koji način! Posebno hvala, Brankici Ivanović za divne fotke u nastavku i Zoranu Stanojeviću, uredniku RTS-a što nam je u emisiji “Tako stoje stvari” pružio priliku da pozovemo Beograđane na događaj. Družimo se uskoro na nekim novim lokacijama, sa nekim novim idejama.

Za više fotografija, posetite galeriju na našoj Facebook stranici.